© 2014 by Tempus Design Studio Pty Ltd. 

ENQUIRE TODAY   (07) 4957 2800

QBCC   121 81 33          ABN 33 154 868 701  

BOH-2019-Design_edited.png
BOH-2019-Service_edited.png
  • wood-instagram-icon
  • glossy-waxed-wood-icon-social-media-logos-facebook-logo-square
  • pinterest-square
  • googleplus-square
  • linkedin_logo_square2_webtreatsetc

Residential

Botanical

New Home

Built by: Executive Living Homes

This contemporary home was designed for a young modern newlywed couple seeking a long linear home with stunning street appeal. A key focus was to ensure adaptability for a growing family and to separate the children's wing from the parent's retreat. The outdoor entertaining area links the homes key areas, including the kitchen, dining, living and family rooms allowing flexibility and security for family living.

 

This home features a well thought out interior with custom cabinetry to enhance the appeal of the home. By incorporating timber features throughout the interior and exterior spaces of the home, it allows all the materials to flow seamlessly with one another.

Sunset

New Home

Built by: Ascension Homes

This large family home was built on a small block on the coast line. It was designed to capture the beach-side views from all multi levels within the home to flow together seamlessly. A modern facade was called for with the incorporation of a raised pool. Due to the overall height of the building it was important to create a facade with depth and character. The double height alfresco area and cantilevered elements help soften the facade by providing articulation. The sleeping quarters are located on the upper floor which looks down over the main living areas. With a busy family lifestyle, this allows communication between both levels whist having a feeling of separation.

Ultra

New Home

Built by: Cotter Builders

This semi rural setting home was designed for a young client's first home. The intent of the design was to capture the modern vibes of the home's design and to ensure longevity out of the design. This was achieved by careful consideration of cabinetry design and material selection throughout the home. 

The kitchen, the heart of the home, was to be generous and pack a visual punch. The Ultra Abode balances strong exterior form along with seamlessly integrated interiors that promote open plan living by connecting the living, dining, kitchen and external entertainment spaces to flow together. By incorporating high ceilings, stacking doors and breezeway louvres, this complemented the open plan living spaces.

Richmond

New Home

The client's of this stunning designed home were two brothers, who wanted their home to be designed with an 'entertainers' feel. In order to meet the design requirements, the house was designed with an open plan living integrating with the entertainment area. High ceilings, timber beam features, mixed textures and materials creates an appealing look that the clients were extremely happy with. 

The living and entertaining area are centrally located in the home and are sheltered from the western afternoon sun. We have incorporated a corner stacker door adjoining the kitchen, dining and alfresco to maximize the ventilation and natural daylight for penetration to the core of the home, complemented by Breezeway louvres and raked ceilings.

1/11
Inverted Abode
New Home
Built By - Brad Kirkpatrick Builder

A family home with ‘Easy Living’ as the key element in design.  The design incorporates the need for space and separation for the family members while allowing good interaction within the common spaces.  The façade sets the home apart from others in the street with a stunning inverted truss entry portico which appears to float only supported by steel columns protruding from the walls beneath. 

 

The use of modern low maintenance products gives the home a striking commercial look.  The home is set on an angular section of land and this has formed the basis of the built form.  While appearing quite modest from the street the home develops into a spacious layout with raked ceiling to create volume.

City Abode
New Home
​Built By - Leo Higgins Designer Homes
 

Nestled into the landscape, the upper story continues over the lower story to create a dramatic voided space. Through the raised portico you take in views over the lower level and out to the landscape beyond. The media rooms stepped glazing captures views, while maintaining privacy.  The upper level contains the Master suite which is accessed via a cantilevered walkway.  Bi-fold shutters open the entire northern side to allow it to connect with the voided space over the living room. Below is a spacious kitchen, living and dining area which connects to the outdoor entertainment area.  

Tropical Abode
Extension
Built By - Don Woods Homes
 

The re-design has given this home a new multifunctional area with garage below and a new street presence achieved by a new entry deck, the angled stairs serve dual-street frontages.  The extension ties in the existing pole home construction and is cleverly connected to the existing deck via an angled deck extension with rooflines complimenting the existing facade.

 

The rumpus room is a truly multifunctional area, it includes a lounge area that converts to a guest bedroom and it also includes a study space for both adults and children, along with a small kitchenette / bar area with spectacular views over the surrounding area and down to the pool below.

1/31
Urban Abode
New Home
Built By - Executive Living Homes
 

This stunning 2 storey home is located in popular Glenella.  Design features include high ceilings with 2400 high doors and windows to give a feeling of space and volume.  This has been further accentuated by coffered ceilings and LED lighting.  The 2 storeys are joined by an exquisite custom timber staircase with glass balustrade.  The kitchen flows seamlessly onto the entertainment area which has access to a child’s retreat.  The foyer upstairs accommodates the children’s study area.  The Master suite contains a large walk in robe and spacious open plan bathroom.  The Master bedroom also flows out onto a private balcony. 

Coastal Abode
New Home
​Built By - Executive Living Homes
 

A relaxed home, light and airy, it takes in the natural beauty of the coastal location and the surrounding views.   This design has a real focus on living and entertaining.  The design is simple and functional with the incorporation of multifunctional spaces to reduce the overall footprint on a restricted site.  The deck is the access point for the residence as well as the entertainment area and retreat for the Master bedroom.  Two large stacking sliding doors give you access directly to the living, kitchen and dining area.  The rear kitchen bench flows through the glass door to the outdoor kitchen. 

Units on Evans
(New Multi-Residential
Built By - Envy Homes

This unit development gives the appearance of individual homes on their own allotments.  A modern cottage style was adopted with timber balconies to the front and dutch gable features to the roof.  Flood level constraints were used to advantage with a high clearance carports which double as covered outdoor areas.   The blockwork subfloor walls extend up for the front columns and on the southern sides to give a subtle modern influence.  The end result has been a positive addition to the streetscape; the units while maintaining a heritage look have a fresh and modern feel about them.     

Beachside Abode
New Home
Built By - Ross Gee
 

This beautiful 2 storey residence, located on absolute beachfront makes the most of a restricted lot.  The main living area opens directly out to the beachfront while the master suite takes in the views from the 2nd storey.  This home is the winner of the Mackay & Whitsunday 2014 Queensland Master Builders Housing & Construction Awards, Individual Home $776,000 - $1 million and Best Bathroom.  This home was also a State Finalist for the Queensland Master Builders Housing & Construction Awards.

1/21
Metro Abode
New Home
Built By - Palmview Homes

Timber is also incorporated throughout the design to give a natural feel.  This property is fully landscaped for a low maintenance yard.This functional single storey residence is designed to make the most of a small lot.  The main living area opens via a large corner stacking glass door directly out to a large undercover entertainment area with outdoor kitchen.  The master suite takes in the views of the backyard and opens up onto a timber walkway that connects with the outdoor entertaining area.  The design features brickwork in stack bond with white grout for a modern take on a traditional brick.